Skärtorsdag 2021

sktorsdagsktc
Välkommen till Skärtorsdag 2021 den 23 september
Tema: Hållbar och konkurrenskraftig produktion

Digitaliseringens möjligheter | Innovation är ett måste | Hållbarhet i alla steg

SKÄRTORSDAG 2021 är en torsdag full av kunskap, erfarenhet och nätverkande med fokus på skärande bearbetning och hållbar konkurrenskraft. Korta presentationer från experter inom varje tema varvas med konkreta exempel från företag. I maskinhallen uttagstävlingar till Yrkes-VM och Yrkes-EM i CNC-teknik. På plats finns utställare med sina bästa lösningar på branschens utmaningar.

SKÄRTORSDAG 2021 är en torsdag för ledare och medarbetare i produktionen med intresse och ansvar för hur vi möter utmaningarna med en hållbar och konkurrenskraftig produktion.

SKÄRTORSDAG 2021 är en torsdag du ska boka in i kalendern – och via anmälningsformuläret nedan.

Välkommen till Skärteknikcentrum Sveriges nya mötesplats för skärande bearbetning.

Tid

Program dag, torsdag 23 september
Registrering från kl. 08:30
Program kl. 09:25-16:45

Program kväll, torsdag 23 september
Föredrag, middag och samkväm kl. 19-22

Plats

EPIC – Innovation & Technology Center, Georg Lückligs väg 1, Växjö
Elite Stadshotellet, Kungsgatan 6, 351 04 Växjö


Talarlista den 23 september

Reservation för förändringar.

Hållbarheten sitter i vårt DNA | Linda Fransson, Gnosjö Automatsvarvning

Hållbarhetsresan har pågått i över 40 år. Linda Fransson kommer att berätta om erfarenheter, lärdomar och insikter från företaget Gnosjö Automatsvarvnings resa som ett hållbart företag. Ett företag som just nu framtidssäkras för kommande generationer.


Skapa digital förändring – det är lätt! | Pelle Andersson, Eksar

Pelle Andersson har mer än 30 års erfarenhet från robotik och digitalisering. Genom att fokusera på klassisk robotautomation och förstärka denna med digitala verktyg och teknologier visar Pelle Andersson hur prestanda och produktivitet kan öka. Pelle Andersson inspireras av kraften i Virtual Reality och Extended Reality. Där ny teknik adderas till klassisk robotautomation ser vi otroliga resultat. Till exempel minskad programmeringstid, underlag för beslut och lärande på arbetsplatsen.


Extra ögon i produktionen – en del av Industri 4.0 | Marcus Nilsson, Gimic

Kanske minns du Marcus Nilsson och start-up-företaget Gimic från Skärtorsdag 2019? Vi gör en tillbakablick och får reda på hur det går att kombinera kameror med artificiell intelligens, datorsyn och djupinlärning. En metod som effektiviserar kvalitetssäkringen i produktionen och ta oss ett steg närmare Industri 4.0. Gimic har sedan starten tagit flera steg närmare den skärande bearbetningsbranschen –  här finns mycket nytt att inspireras av.


Varför hållbar utveckling? | Bon-Hee Jones Svensson, Almi

Det är mycket prat om hållbarhet just nu. Allt från att produkter till hela företag är eller ska bli hållbara. Eller gröna, miljövänliga, klimatsmarta, cirkulära – listan kan göras lång. Det är inte alltid helt enkelt att förstå vad hållbar utveckling innebär. Bon-Hee Jones Svensson kommer att ge konkreta tips på hur du kommer igång och hur Almi kan vara behjälpliga längs vägen.


Framtida möjligheter med hårdsvarvning | Seyed Hosseini, RISE

Hårdsvarvning är en process som är lämplig för bearbetning av precisionsartiklar med högre komplexitet och större dimensioner. Tekniken används i många fall för mindre volymer med större krav på produktionsflexibilitet. Under en längre tid har Chalmers i nära samarbete med SKF arbetat kring att förstå hur materialet påverkas vid hårdsvarvning. Hur påverkas ytan och vilka är de mest signifikanta processparametrarna? Resultatet har påvisat att det finns olika typer av ytor som kan skapas via hårdsvarvning som antingen kan ha positiva eller negativa effekter på livslängden på de svarvade detaljerna. Projektet Turn2Flex handlar om att omsätta den kunskapen till robusta processparametrar för större lager som bland annat kan användas inom vindkraft eller gruvindustrin.

Projektpartner: RISE AB, Chalmers Tekniska Högskola AB, AB SKF, Ovako AB, Sumitomo GmbH, Skärteknikcentrum Sverige, SST AB


Program kväll 23 september

Kvällsprogram för medlemmar, och blivande, i Riksföreningen Skärteknikcentrum Sverige.

En lättsam och trevlig kväll planeras som avslutning på Skärtorsdagen 2021. Det blir samkväm för medlemmar och gäster på Elite Stadshotellet i Växjö. Under kvällen träffas vi för drink, gästtal, samtal, middag och förhoppningsvis fortsatta branschstärkande samtal under kvällen.


Avgift

Program dag 23 september
Konferensavgiften är 2 000 kr/pp för medlem, ej medlem 2 500 kr/pp.
Early-bird-erbjudande för medlemmar: gå tre betala för två senast 6 september.

Bli medlem i Riksföreningen Skärteknikcentrum Sverige.

I avgiften ingår dokumentation kaffe, lunch och tilltugg.

Det går även bra att delta digitalt. Då är avgiften för medlem 250 kr, ej medlem 500 kr.

Program kväll 23 september
Föreläsning och middag medlemmar 700 kr/pp, ej medlem 1 000 kr/pp.

Alla priser är exkl. moms, avgiften faktureras.

Betalningsvillkor

Anmälan är bindande och bekräftas via e-post. Vid avbokning efter den 6 september 2021 debiteras hela avgiften. Tips! Vid förhinder – överlåt platsen till en kollega.


Hotelrum

Vid behov av övernattning finns rum till specialpris på Elite Stadshotellet och PM & Vänner Hotel i Växjö. Du som gäst bokar och betalar själv. Erbjudandet gäller så länge det finns rum, till och med den 17 september. Rådet är att boka snarast då rummen går åt.

Elite Stadshotellet

Du som gäst bokar och betalar själv. Ange SKTC vid bokning. Bokning sker via info.vaxjo@elite.se eller via tfn 0470-134 00. Erbjudandet gäller, så länge det finns rum, till och med 17 september.

Priser inkl frukost

  • enkelrum 1 152 kr ex moms per rum och natt
  • dubbelrum 1 332 kr ex moms per rum och natt.

Adress
Elite Stadshotellet, Kungsgatan 6, 351 04 Växjö

PM & Vänner

Du som gäst bokar och betalar själv. Ange SKTC vid bokning. Bokning sker via reservations@pmhotel.se eller via tfn 0470-75 97 00. Erbjudandet gäller, så länge det finns rum, till och med 17 september.

Priser Executive inkl frukost, badrock och badtofflor

  • enkelrum 1 792 kr ex moms per rum och natt
  • dubbelrum 2 060 kr ex moms per rum och natt.

Adress
PM & Vänner, Västergatan 10, 352 31 Växjö

Loading
Utställare 23 september

Listan uppdateras löpande.

Almi
DMG MORI Sweden
Dormer Pramet
Eksar
Gimic
GJS Verktyg
Gnosjö Automatsvarvning
Iscar Sverige
Sandvik Coromant
SCHUNK
WhizCut

Sponsorer

Promet Precision AB