Internationellt nätverk

Internationellt nätverk

Medlemmar i Riksföreningen Skärteknikcentrum Sverige har tillgång till ett internationellt nätverk av företag i branschen genom föreningens medlemskap i SID (Syndicat International du Decolletage). Medlemsföreningar finns i bland annat; Frankrike, Irland, Katalonien, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, USA och Kanada.

Vartannat år arrangeras en kongress som innehåller spännande företagsbesök och tillfällen till socialt umgänge och nätverkande. Dessutom arrangeras alltid ett intressant program som medföljande familjemedlemmar kan välja att delta i.

SID Congress 10-14 juni 2018, Irland

Föreningen PMPA som stod värd på Irland och SID-kongressen den 10-14 juni 2018. Nästa kongress arrangeras av ADECAT i Barcelona våren 2022.

Bakre raden från vänster: Jordi Farrés, ADECAT, Hermann Rumpel, DER VERBAND DER DEUTSCHEN DREHTEILE-INDUSTRIE, Manfred Laubscher, SWISS PRECISION, Denis Gaillard, SNDEC
Främre raden från vänster: Cindy Yuan, European Turning Technologies, Gilles Buridard, Boutté SAS, Phil Smith, BTMA, Charlie Coughlan, PTMA, Richard Hoster, PMPA, Ingegerd Green, SKTC

Den irländska värdorganisationen PMPA hade utformat ett ambitiöst program som inofficiellt inleddes med ett styrgruppsmöte där respektive föreningsordförande och verkställande tjänsteman deltog. Föreningen har, med support från Skärteknikcentrum Sverige, lanserat en ny webbsida: www.sidgroup.org.

Söndag 10 juni

Sverige och Svenska Skärteknikföreningen representerades 2018 av Leila Khammari och Ingegerd Green. Här efter ett lyckat Steering Committee Meeting där Skärteknikcentrum Sverige presenterat den nya webbplatsen: www.sidgroup.org

Kvällen avslutas med trevligt mingel där värdföreningen PTMA ramar in det hela med lokal brygd och föreningshistoria.

Måndag 11 juni

Företag som öppnat sina dörrar för SID-delegaternas besök.

Takumi
http://takumiprecision.com/
Takumi Precision Engineering grundades 1998, underleverantör som bland annat levererar detaljer till medicin, flyg-, bil- och processindustri.

Stryker
https://www.stryker.com/

SLE
https://sle.ie
Smithstown Light Engineering grundades 1974 och har sedan dess haft produktion i Shannon utanför Limerick. Sedan 1993 har de investerat kraftigt i maskiner, teknik och personal och har blivit en premiumleverantör inom medicinsk utrustning.

Mincon
https://www.mincon.com/
Mincon Group PLC grundades 1977 i Shannon. Mincon tillverkar och distribuerar borrverktyg för en rad olika industrier till exempel: gruvdrift, prospektering, vattenborrning, horisontell borrning, olja-gas och energi.

Olle Fransson, Gnosjö Automatsvarvning, och @LeilaKhammari pratar SID Congress och studiebesök på Irland.

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Måndag 11 juni 2018

Mod Auto
https://www.modular-global.com/
Modular Automation grundades 1986 som verktygsleverantör. Idag levererar de kompletta integrationslösningar inom automation till kunder i främst Europa och Nordamerika.

Zimmer
Företag som utvecklar och tillverkar ortopediska implantat grundat i Warszawa 1927. Företaget har idag verksamhet i 25 länder och levererar till över 100.

Bunrattu Folk Park
https://www.shannonheritage.com/BunrattyCastleAndFolkPark/

Solveig Fransson, Gnosjö Automatsvarvning och Leila Khammari är på företagsbesök på Irland.

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Måndag 11 juni 2018

Knapogue Castle
https://www.shannonheritage.com/DaytimeAttractions/KnappogueCastleWalledGarden/

Penn Engineering
https://www.pemnet.com/
Penn Engineering grundades 1942 och har en lång historia som världsledande inom fästelement sedan starten 1942. Den växande portföljen av fästanordningar och -teknologier fortsätter att hålla sig.

Dawnlough
http://www.dawnlough.com/
Dawnlough Ltd grundades 1987. Vid millennieskiftet började företaget leverera detaljer till företag inom medicinteknik. Under senare år har portföljen utökats och företaget är idag även leverantör till flygindustrin.

Thermo King
https://www.thermoking.com/
Thermo King tillverkar kylaggregat av hög kvalitet, för transporter i alla storlekar och är även ledande i utvecklingen av nya, effektiva och miljöanpassade kylaggregat. Uppfinningen att kombinera motor, kompressor och kondensor och därigenom erbjuda svala lastbilar gjordes 1938 – därmed var en ny bransch född. Till denna dag leder Thermo King fortfarande världen med innovationen av högpresterande värme- och kylaggregat för en mängd olika mobila applikationer som trailers, lastbilar, bussar, containrar och järnvägsvagnar.

Lisk
https://gwlisk.ie/
LISK Ireland började sin verksamhet 1980 och är idag europeiskt tillverkningscenter för det New York-noterade företaget. LISK producerar främst industriella och mobila hydrauliska solenoider inom ett brett spektrum av applikationer så som bränslesystem och offshore.

Bolgers
http://www.bolgers.com/
Bolgers grundades 1979 och har sedan dess varit leverantör till fordon, medicin, elkraftförsörjning och industri.

Lady Gregory hotel
https://www.ladygregoryhotel.ie

Lunchpaus och intervju med en av de yngre delegaterna.

Leila Khammari möter @NathanBracalente på SID Congress, Gort, Irland. Hör en ambitiös student berätta om sina spaningar från Europa.

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Tisdag 12 juni 2018

House Limerick
Delegaterna bjuds på en historisk resa. Samtidigt ett av många tillfällen att lära känna andra företagare inom industri i främst Europa.

Nu tidkapsel till Knappogue Castle, känner ni igen kungaparet… Trevligt samkväm på SID Congress

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Måndag 11 juni 2018

Onsdag 13 juni

LIT – Limerick Institute of Technology
Efter affärsmötet fick den svenska delegationen en rundvisning av personal från LIT. Värt att notera är att LIT har ett större fokus på grundläggande utbildning i verkstadsteknik, se bilder. Samtal om samverkan mellan Skärteknikcentrum Sverige och LIT inleddes. Ett fokusområde är kompetenssäkring och validerings- och certifieringssystemet, CNC Teknik2017, som Skärteknikcentrum Sverige utvecklat och som rönt stort intresse även utanför Sverige.

Gala Dinner

Kevin Lynch, en av arrangörerna för SID Congress, och Leila Khammari pratar i samband med minglet inför middagen.

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Fredag 15 juni 2018

SID Congress bjuder givetvis även på kulturella upplevelser – kolla in detta.

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Onsdag 13 juni 2018

Torsdag 14 juni

Liebherr Container Cranes
https://www.liebherr.com/
År 1958 grundade Hans Liebherr företaget på Irland som den första tillverkningsanläggningen utanför Tyskland. Här tillverkar företaget olika typer av kranar som betjänar fartyg vid lastning och lossning i hamn. . En funktion som nu utvecklas är automatisering och arbetsmiljö för kranförarna. Liebherr containerkranar används i över 100 hamnar och nästan 50 länder över hela världen

Muckross
http://www.muckross-house.ie

Torsdagseftermiddagen ägnades åt kulturella och historiska besök. Irland har en spännande, och många gånger dramatisk historia. Via eftermiddagens besök fick delegaterna ta del av några av dåtidens drömmar och öden. Vi passade även på att njuta av storslagen natur – på den gröna ön.

Woodlands Hotel
https://www.woodlands-hotel.ie

Hör Urs Steinemann, en av deltagarna på SID Congress, berätta om fördelarna med att vara engagerad i branschföreningen Swiss Precission genom ett konkret exempel. Intervjuar gör Leila Khammari

Publicerat av Skärteknikcentrum Sverige Torsdag 14 juni 2018