Ungdoms-SM i CAD-konstruktion

Ungdoms-SM i CAD-konstruktion

Ungdoms-SM ger en möjlighet för elever att visa sin vassa kompetens och skolor att visa sin höga kvalitet. Yrkestävlingar finns för att ge ungdomar ett sammanhang där vi tillsammans bygger yrkesstolthet. Det viktigaste är inte att vinna eller kvalificera sig utan att ge alla chansen att förstå hur eftertraktade de är i branschen.

Trots att tävlingen i CAD-konstruktion är individuell är det fördelaktigt att låta hela klassen delta i det första steget som är en uttagstävling på er egen skola. Här är alla som vill välkomna att delta. Hela tävlingsupplevelsen är uppdelad i tre olika steg där vardera steg är en vidare kvalificering till finalen. De två första stegen är uttagstävlingar.

Steg I: 1 oktober – 30 november
Steg II: 1 februari – 31 mars 2023
Steg III: 16 maj 2023

Steg I genomförs mellan 1 oktober – 30 november 2022
Tävlingsinstruktioner och uppgifter för det första steget skickas ut från och med den 3 oktober. När resultatet är sammanställt meddelar vi vilka som går vidare till steg 2.

Det första steget innefattar en webb-baserad teoridel och en praktisk övning där resultatet/ritningen skickas in för bedömning. Räkna med att den första omgången tar minst en halv skoldag i anspråk.

Observera att uppgifterna kan genomföras när det passar undervisningen fram till och med den 30 november.

Steg II genomförs mellan den 1 februari – 31 mars 2023
Det andra steget genomförs på ett liknande sätt som steg I men med något högre svårighetsgrad. Räkna med att den andra omgången tar minst en halv skoldag i anspråk.

Steg III genomförs 16 maj 2023
Finalen i maj kommer arrangeras digitalt.

De ungdomar som når pallplats under finalen i maj är kvalificerade till tävlingen Yrkes-SM den 23-25 april i Karlstad 2024.