Resultat i Ungdoms-SM i CAD-konstruktion

RESULTAT I UNGDOMS-SM I CAD-KONSTRUKTION

16 maj 2023

Av sju tävlanden i finalen tog Robin Johansson från Uddevalla gymnasieskola hem förstaplatsen och kan därmed titulera sig som SM-mästare. Andraplatsen knep Ida Höög från Gnosjöandans Kunskapscentrum och på tredje plats kom Malte Dellby från ABB-gymnasiet. Samtliga tre kvalificerade sig vidare till Yrkes-SM i Karlstad 2024 och har därmed chans att ta plats i Yrkeslandslaget.

Ungdoms-SM ger en möjlighet för elever att visa sin vassa kompetens och skolor att visa sin höga kvalitet. Yrkestävlingar finns för att ge ungdomar ett sammanhang där vi tillsammans bygger yrkesstolthet. Det viktigaste är inte att vinna eller kvalificera sig utan att ge alla chansen att förstå hur eftertraktade de är i branschen.

Robin Johansson,
Uddevalla gymnasieskola

Ida Höög,
Gnosjöandans Kunskapscentrum

Malte Dellby,
ABB-gymnasiet

Tävlingsinformation

Resan fram till nu började för de tävlande redan i oktober förra året. Därefter har de tränat på sina skolor och tagit sig vidare genom två deltävlingar. Uppgifterna har bestått av både webbaserade teoridelar och praktiska övningar där resultaten har skickats in för bedömning.

På finaldagen fick de tävlande uppgifter där det på tid gällde att utföra konstruktioner där problemlösning och mekaniskt korrekta ritningar låg i fokus.

Finaluppgifter

  1. Final 2023 – SM i CAD-Konstruktion – Lego
  2. Final 2023 – SM i CAD-Konstruktion – Grävmaskin

Tävlingsledning

I tävlingsledningen sitter våra tekniska experter Andreas Jillram från ABB-gymnasiet (till vänster) och Nils Winge från Berzeliusskolan i Linköping (till höger).