Ungdoms-SM i CNC-teknik – Verktygssliparna i Alvesta engagerar sig igen

Photographer

Verktygssliparna i Alvesta

Ungdoms-SM i CNC-teknik – Verktygssliparna i Alvesta långsiktig partner för framtiden

Nu börjar uppladdningen inför finalveckan i Ungdoms-SM i CNC-teknik. Tidigare i år har två deltävlingar genomförts och åtta lag har kvalificerat sig till finalveckan som pågår live under Elmia Subcontractor 12-15 november. De två lag som efter tävlingen står som finalister är kvalificerade till Yrkes-SM 2020 i Helsingborg. De två vinnarna (svarv, fräs) i Yrkes-SM får en plats i WorldSkills som genomförs i Shanghai i Kina 2021.

Kent Martinsson är ägare av Verktygssliparna i Alvesta och ett av tävlingens viktiga partnerföretag och medlemmar i Riksföreningen Skärteknikcentrum Sverige. Företaget har många års erfarenhet inom tillverkning och renovering av skärande verktyg, med styrkan att vara flexibla i sin produktion och möta kundens personliga behov och önskemål. Tillverkningen sker till 95% åt metallindustrin. Verktygssliparna har engagerat sig i Ungdoms-SM i närmare fantastiska tio år och finns även i år på plats tillsammans med Skärteknikcentrum Sverige (SKTC) i monter MG01:22 där tävlingen också genomförs.

– Att vara på plats är ett bra sätt för att attrahera unga till industrin och främja återväxten. Jag tror att det är viktigt för att säkra kompetens för framtiden. Fler företag borde visa engagemang i tävlingarna.

Engagemanget skapar mervärde för såväl Verktygssliparna i Alvesta som för Skärteknikcentrum Sverige och de tävlande. Kent menar att det är viktigt med företag som visar framfötterna och engagerar sig i evenemang likt yrkestävlingarna. Att få vara på plats och möta ungdomarna ger både inspiration och förtur till framtidens kompetens.

Efter att i flera år fått möta ungdomarna mitt i tävlingen vill Kent ge de tävlande lagen rådet att arbeta tillsammans som ett lag och att metodiskt ta sig an uppgifterna.

Kom och träffa Verktygssliparna i Alvesta och stötta våra yrkesstjärnor på Elmia Subcontractor 12-15 november i monter MG01:22.