Cutting Solutions vill ta branschen med storm!

Strömsholmen AB

Cutting Solutions

Årets nykomling?
Cutting Solutions vill ta branschen med storm!

Verktygssliparna i Alvesta tillsammans med Samuel Gallneby och Joakim Johansson har bildat nystartade Cutting Solutions Sweden AB. Ett gemensamt bolag som erbjuder en helhetslösning för företag verksamma inom skärande bearbetning.
– Vi satsar på att bli en av Sveriges starkaste aktörer, berättar Kent Martinsson, ägare av Verktygssliparna och delägare i nybildade Cutting Solutions.

Bakgrund. I 20 års tid har Samuel Gallneby och Joakim Johansson framgångsrikt servat lokala företag i Småland med effektiva produktionslösningar och standardverktyg från Sandvik Coromant. Verktygssliparna i Alvesta är ett av Sveriges ledande företag rörande precisionsslipning och tillverkning av specialverktyg för skärande bearbetning. Passion för att hjälpa kunden till en effektiv produktion är den gemensamma nämnaren för delägarna i Cutting Solutions.

Varför bildade ni Cutting Solutions?
– Bildandet av Cutting Solutions är helt enkelt svaret på marknadens behov, berättar Samuel Gallneby, delägare. Framtidens produktion och kundernas behov har skapat efterfrågan av en aktör som har möjligheten att både kundanpassa och standardisera verktyg och processer. Detta tillsammans med efterfrågan av djup kompetens ledde fram till bildandet av Cutting Solutions.

Cutting Solutions vilar på två ben som tar sitt avstamp i företagsnamnet. Cutting-delen erbjuder hårdvaran, här erbjuds kundanpassade verktyg från vår produktion i Alvesta samtidigt som vi är en av de få certifierade Återförsäljare till Coromants. Solutions-delen står för en mängd olika lösningar i form av logistik, utbildningar och lagerlösningar.

Special- eller standardverktyg? Det har ingen betydelse.
– Genom vår kunskap och vår långa erfarenhet är Cutting Solutions en pålitlig partner för företag verksamma inom skärande bearbetning. Det spelar egentligen ingen roll om det handlar om standardverktyg eller ett specialtillverkat. Cutting Solutions erbjuder en helhet som rymmer båda. Vi finns med på hela resan från ritning till färdig produkt, förklarar Kent Martinsson.

Joakim Johansson

Kent Martinsson

Samuel Gallneby

Webbutik för att hålla en hög servicegrad!
– Förenar vi kunskapen som både jag och Samuel tillsammans med Verktygssliparna står för så har det nya bolaget en relativt unik position att hjälpa kunderna att välja rätt tillverkningsmetod. Vi kommer att erbjuda såväl standardverktyg som specialverktyg. För att underlätta för kunderna startar vi en webbutik. Sandvik Coromants sortiment samt egenproducerade specialverktyg, alltså kundanpassade verktyg, kommer att finnas där. Stora delar av vårt sortiment kommer med andra ord att finnas tillgängligt 24/7, berättar Joakim Johansson, tekniker på Cutting Solutions.

Det handlar inte längre enbart om verktyg. Kunskap och samarbete är nyckelfaktorerna för
industrin ur ett framtidsperspektiv.
– Vi är en engagerad partner i allt som rör skärande bearbetning. Det är både vårt kunskapsområde och vår passion. Därför paketerar vi hårdvaran med betydelsefull mjukvara. Exempel på det kan vara olika utbildningspaket inom skärande bearbetning men också teknikstöd, där vi finns på plats fysiskt för att hjälpa kunderna. För oss är det viktigt att inte bara sälja verktyg – vi vill hjälpa kunden att optimera sin produktion, säger Joakim.

Kent lägger till:
– Vi är övertygade om att bildandet av Cutting Solutions kommer kunderna till godo eftersom vår framgång rent historiskt bygger på en nära relation med våra kunder. Vi uppskattar en fördjupad dialog där vi kan göra skillnad. Vi både vill och ska vara den givna högerhanden avseende produktionen. Dessutom finns det mycket intressant i röret, som en teknisk dygnet-runt-support för att hjälpa nattskiftspersonal, logistiklösningar och leveranser inom en timme eller två. Så håll utkik efter Cutting Solutions och våra erbjudanden!