Axel från Västerås tog hem förstaplatsen

Axel från Västerås tog hem förstaplatsen

Ungdoms-SM i CAD-konstruktion 2024

Onsdagen den 31 januari gjorde åtta ungdomar upp i finalen i Ungdoms-SM i CAD-konstruktion. Högst på prispallen kom Axel Roxenborg från Hitachigymnasiet i Västerås. På andra plats kom Jonathan Felsberg från Berzeliusskolan i Linköping och på tredje plats Hilma Kjellgren från Kattegattgymnasiet i Halmstad. Dessa tre kvalificerar sig nu vidare till Yrkes-SM i Karlstad 2024 och har därmed chans att ta plats i Yrkeslandslaget.

Under finaldagen fick de tävlande uppgifter där det på tid gällde att utföra konstruktioner där problemlösning och mekaniskt korrekta ritningar låg i fokus.

Har kvalificerat sig genom deltävlingar

Resan fram till nu började för de tävlande redan i oktober förra året. Därefter har de tränat på sina skolor och tagit sig vidare genom två deltävlingar. Uppgifterna har bestått av både webbaserade teoridelar och praktiska övningar där resultaten har skickats in för bedömning.

Ungdoms-SM ger en möjlighet för elever att visa sin vassa kompetens och skolor att visa sin höga kvalitet. Yrkestävlingar finns för att ge ungdomar ett sammanhang där vi tillsammans bygger yrkesstolthet. Det viktigaste är inte att vinna eller kvalificera sig utan att ge alla chansen att förstå hur eftertraktade de är i branschen.

För frågor, kontakta

Martina Elf, Kommunikationsansvarig
martina.elf@sktc.se
073-661 73 38

Axel Roxenborg
Jonathan Felsberg
Hilma Kjellgren