UNGDOMS-SM i CNC-TEKNIK

Ta chansen och ge era elever en erfarenhet de kommer att ha stor nytta av – och en upplevelse de sent kommer att glömma! Anmäl er till Ungdoms-SM i CNC-teknik. Tävlingen genomförs som en lagtävling, med två elever i varje lag.

Anmäl er här senast 30 mars.

Såhär går tävlingen till

Steg 1
Den första deltävlingen genomförs under april/maj 2018 och består av två moment: en webbaserad teoretisk del med frågor ur Industriteknik BAS och en praktisk del där de tävlande utifrån en ritning svarvar ett ämne.

Ett lag från varje klass går vidare till steg 2.

Steg 2
Den andra deltävlingen genomförs under augusti/september 2018. Tävlingsuppgifterna är av samma karaktär som i den första omgången, men svårighetsgraden är något högre.

Från steg 2 går totalt åtta lag vidare till finalveckan på Elmia Subcontractor i Jönköping 13 – 16 november 2018.

Steg 3 – final
I finalen gör åtta lag upp om titeln svenska ungdomsmästare i CNC-teknik. Tävlingen är uppdelad i kvartsfinaler (tisdag och onsdag), semifinal (torsdag) och final (fredag). Tävlingsmomenten består av ritningsläsning, programmering, maskinkörning och mätning.

Finalen genomförs i Jönköping på Elmia Subcontractor, Europas ledande underleverantörsmässa. Här samlas årligen runt 1 200 utställare från cirka 30 länder. Mässan är öppen tisdag 13 november till fredag 16 november. Tävlingen pågår under samtliga dagar och avslutas med stor prisutdelning på fredagen.

De två lag som kvalificerar sig till finaldagen är samtidigt kvalificerade till Yrkes-SM 2020, 2021 där deltagarna gör upp om två platser i WorldSkills i Shanghai, Kina, 2021.

Loading