Final i Ungdoms-SM i CAD-konstruktion

FINAL I UNGDOMS-SM I CAD-KONSTRUKTION

16 maj 2023

Välkommen till denna spännande finaldag där sju ungdomar gör upp om de åtråvärda pallplatserna. Tre stycken kvalificerar sig vidare till Yrkes-SM i Karlstad 2024 och har därmed chans att ta plats i Yrkeslandslaget.

Ungdoms-SM ger en möjlighet för elever att visa sin vassa kompetens och skolor att visa sin höga kvalitet. Yrkestävlingar finns för att ge ungdomar ett sammanhang där vi tillsammans bygger yrkesstolthet. Det viktigaste är inte att vinna eller kvalificera sig utan att ge alla chansen att förstå hur eftertraktade de är i branschen.

Följ tävlingen

Finaldagen arrangeras digitalt och utgår ifrån respektive skola. Men vill du följa de tävlande så kan du göra detta via Teams. Vill du ställa frågor under dagen så går det bra att göra det i Teams eller via våra sociala kanaler Facebook, Instagram och LinkedIn.

Program med hålltider

09.00 – 09.15 Tävlingsledningen går igenom uppdraget.
09.15 Tävlingen startar!
10.00 – 12.00 Under den här tiden får vi följa de tävlandes arbete när de delar skärm ca 5-10 min var.
12.00 – 12.40 De tävlande presenterar sina bidrag.
12.40 – 14.00 Lunch för de tävlande. Tävlingsledningen rättar bidragen.
14.00 Digital prisutdelning

Tävlingsdeltagare

David Hellström,
Rodengymnasiet

Erik Broms,
Kattegattgymnasiet

Håkan Petersson,
Finnvedens Gymnasium

Ida Höög,
Gnosjöandans Kunskapscentrum

Jesper Hederström,
Kattegattgymnasiet

Malte Dellby,
ABB-gymnasiet

Robin Johansson,
Uddevalla gymnasieskola

Tävlingsinformation

Resan fram till nu började för de tävlande redan i oktober förra året. Därefter har de tränat på sina skolor och tagit sig vidare genom två deltävlingar. Uppgifterna har bestått av både webbaserade teoridelar och praktiska övningar där resultaten har skickats in för bedömning.

Under finaldagen kommer de tävlande få uppgifter där det på tid gäller att utföra konstruktioner där problemlösning och mekaniskt korrekta ritningar ligger i fokus.

Finaluppgifter

  1. Final 2023 – SM i CAD-Konstruktion – Lego
  2. Final 2023 – SM i CAD-Konstruktion – Grävmaskin

Tävlingsledning

I tävlingsledningen sitter våra tekniska experter Andreas Jillram från ABB-gymnasiet (till vänster) och Nils Winge från Berzeliusskolan i Linköping (till höger).